Surat Edaran & Makluman

Surat

 • SK Seri Bintang Utara mengucapkan Selamat Tahun Baru Cina kepada semua warga SKSBU. Butir-butir cuti sempena perayaan Tahun Baru Cina adalah seperti surat makluman di bawah;
 • Panduan mengisi borang seperti di bawah:

 • Sukacita dimaklumkan, sesi persekolahan akan bersambung semula pada Rabu, 15 Julai 2020. Murid-murid tahun 5 & 6 akan kembali ke sekolah pada tarikh tersebut manakala murid-murid yang lain di tahun 1, 2, 3 dan 4 akan meneruskan pembelajaran di bilik darjah bermula 22 Julai 2020. Berikut disertakan surat makluman, video simulasi, maklumat-maklumat berkaitan dan pautan jadual waktu;

  Tonton video simulasi di bawah untuk memudahkan tatacara perekodan kehadiran dan bacaan suhu murid-murid.

  Penggunaan 'QR code keychain' bagi merekodkan kehadiran dan bacaan suhu murid-murid;
  Klik di sini untuk lihat dan muat turun jadual waktu siri khas normal baru tahun 2020. • Ibubapa atau Penjaga murid-murid SK Seri Bintang Utara boleh mengisi borang atas talian di capaian iniuntuk pertimbangan Mesyuarat Agung PIBG SK Seri Bintang Utara tahun 2020. Sekiranya borang manual (offline) diperlukan, sila hubungi guru kelas masing-masing.

 • NOTA: Persatuan Ibu Bapa & Guru SK Seri Bintang Utara mengalu-alukan sumbangan dan kerjasama ibubapa untuk hadir ke program gotong-royong ini. Dipersilakan membawa peralatan yang difikirkan sesuai dan perlu.

 • Sila kembalikan keratan pengesahan kehadiran kepada guru kelas masing-masing selewat-lewatnya pada 14 Januari 2020.
Di Seri Bintang, Pembelajaran Melangkaui Sempadan

Kekal Berhubung Bersama Kami

Segala komunikasi dan penyampaian maklumat SK Seri Bintang Utara adalah melalui laman web ini, surat-menyurat dan juga aplikasi Whatsapp sahaja . Pihak sekolah tidak mempunyai sebarang akaun media sosial rasmi seperti Facebook, Instagram dan Twitter. 

Statistik Kunjungan

270282
Hari IniHari Ini219
SemalamSemalam405
Minggu IniMinggu Ini2340
Bulan IniBulan Ini9887