SK SERI BINTANG UTARA
Sekolah Berprestasi Tinggi,
Taman Shamelin Perkasa,
56100 Kuala Lumpur
No Tel : 03-92838284
No Faks : 03-92838278
Emel : gurubesar@sksbu.com

Masa Urusan Pejabat Sekolah

Isnin - Khamis
8.00 pagi - 1.00 tgh
2.00 - 5.00 ptg
Jumaat
8.00 pagi - 12.00 tgh
2.45 -5.00 ptg

Assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh.

 

Alhamdulillah, bersyukur ke hadrat Allah s.w.t kerana dengan taufik dan hidayahNya kita diberi kekuatan untuk terus berdiri teguh dan melangkah dengan gagah bagi merealisasikan visi sekolah iaitu “Pendidikan Berkualiti, Insan Terdidik, Negara Sejahtera”.

Sebagai Pentadbir, saya yakin dan percaya seluruh warga pendidik telah berusaha dan akan terus berusaha menjalankan tugas dengan AMANAH dan penuh tanggungjawab bekerja sebagai satu pasukan yang kuat bagi meningkatkan kecemerlangan akademik, kokurikulum dan sahsiah ke arah bersatu untuk “BERSAMA MENUJU KECEMERLANGAN”.

Tahniah dan syabas, dengan semangat kerjasama serta pengemblengan tenaga yang padu di samping kepakaran yang sedia ada serta program-program kecemerlangan yang mantap, SK Seri Bintang Utara telah berjaya melonjakkan keputusan UPSR 2017.  Semoga UPSR 2018 juga akan memperolehi keputusan yang cemerlang InsyaAllah.  Teruskan tekad, gandakan usaha untuk tahun 2018 dengan harapan SK Seri Bintang Utara akan terus menempa kecemerlangan.

Harapan saya, SK Seri Bintang Utara mempunyai sumber manusia yang berkualiti dari segi keilmuan, kemahiran serta tinggi sahsiahnya di samping kemudahan pendidikan yang berkualiti dan InsyaAllah menjadi tunggak untuk melahirkan insan yang berkualiti yang dapat memenuhi tuntutan dunia dan akhirat.

 

                                                                                                          "Perkara yang dapat dibuat dan diselesaikan dalam sehari,  jangan ditangguh sehingga esok”   Pepatah Arab

Di Seri Bintang, Pembelajaran Melangkaui Sempadan

Kekal Berhubung Bersama Kami

Segala komunikasi dan penyampaian maklumat SK Seri Bintang Utara adalah melalui laman web ini, surat-menyurat dan juga aplikasi Whatsapp sahaja . Pihak sekolah tidak mempunyai sebarang akaun media sosial rasmi seperti Facebook, Instagram dan Twitter. 

Statistik Kunjungan

51003
Hari IniHari Ini83
SemalamSemalam115
Minggu IniMinggu Ini714
Bulan IniBulan Ini1625